EnglishFrançaisItalianoEspañaPortuguêsTürkالعربيةהעבריםΕλληνικά

Twalk With Me - Walking and Talking 6000 miles with just an iPhone and a guitar

Internetpelgrim


Kapitein Haddock en de grote bergen

Op 11 september wandelde Wijnand Boon Leiden uit, naar Santiago de Compostela, Rome en Jeruzalem. Via internet zoekt hij logeeradressen en een avondmaaltijd, om te bewijzen dat koningin Beatrix mis zit met haar bewering dat internet leidt tot individualisering. De krant volgt Boon op zijn tocht.

Hij zei het al eerder en blijft erbij:  “Ik ben waarschijnlijk de slechts voorbereide Pelgrim ooit”. Boon staat morgen of overmorgen aan de voet van de Pyreneeën maar heeft nog geen idee hoe zijn wandelroute eroverheen is. “Je kunt je wel vooraf druk maken over van alles en nog wat, maar je moet er toch doorheen. Ik kijk alleen de avond tevoren naar de weersvoorspellingen; dan kan ik me erop kleden.”
Dat betekende vorige week warme kledij, want ook in Zuid-Frankrijk viel sneeuw. “Maar nu loop ik weer met voorjaarstemperaturen”, zegt hij opgelucht. Niettemin laat Boon zijn baard inmiddels staan om zijn gezicht warm te houden. “Ik begin al een beetje op kapitein Haddock te lijken. Op mijn hoofd blijft het karig, vrees ik. Ik ben bang dat daar weinig meer aan te doen is. Maar daar kan ik gelukkig een muts overheen trekken.”
Boon neemt intussen de tijd, hij kiest niet de vlotste route naar Santiago. “Anders zie ik de hele tijd alleen maar rechte wegen. Je weet dat het fout zit als je foto’s maakt van de restaurants langs de snelweg als bezienswaardigheid. Nu word ik af en toe nog wel eens verwend met een rotonde…”

Leidsch Dagblad, dinsdag 7 december 2010

Twalk With Me - Walking and Talking 6000 miles with just an iPhone and a guitar

iPhone Map

The road so far

My Recent Tweets

My photos