EnglishFrançaisItalianoEspañaPortuguêsTürkالعربيةהעבריםΕλληνικά

Twalk With Me - Walking and Talking 6000 miles with just an iPhone and a guitar

Leidsch Dagblad,  1 december 2010

Wijnand Boon blij verrast met koninklijk antwoord

Koningin groet internetpelgrim

Leiden -  Door Binnert Glastra

Het heeft een paar maandjes geduurd, maar de Leidse “internetpelgrim” Wijnand Boon heeft de aandacht van het Koninklijk Huis weten te trekken. Via haar persoonlijk secretaris heeft Koningin Beatrix per e-mail aan Boon laten weten zijn initiatief zeer te waarderen.
Boon probeert Beatrix’ stelling te ontkrachten dat sociale waarden, zoals broederschap en saamhorigheid, onder meer teloorgaan door de oppervlakkigheid van het internet. Beatrix  stelde dat tijdens haar kersttoespraak van vorig jaar.
Het zette Boon ertoe aan om - gewapend met een iPhone, een laptop en een gitaar - een 9000 kilometer lange wandeltocht te beginnen naar de bedevaartplaatsen Santiago de Compostela, Rome en Jeruzalem. Met sociale media zoals Twitter en Facebook regelt hij onderdak en maaltijden bij volslagen vreemden. Aan Koningin Beatrix stuurde hij ruim voordat hij op pad ging  een brief over zijn  missie, maar meer dan een ontvangstbevestiging kreeg hij niet terug. Eenmaal op pad stuurde hij haar nog een ansichtkaart en daarop kreeg hij een uitgebreide respons, mede doordat de koningin inmiddels in de Sϋddeutsche Zeitung gelezen had over het project. In haar e-mail, waar Boon erg blij mee is maar waarover hij inhoudelijk niet veel kwijt wil, spreekt de koningin haar hoogste waardering uit voor het initiatief.
Het koninklijk antwoord kwam aanvankelijk niet bij Boon zelf terecht. “Ik ben natuurlijk aan het wandelen, dus had ik op die ansichtkaart het postadres van mijn ouders gezet. Daar hadden ze een bedankje heen gestuurd voor die kaart. Dat vond mijn moeder nogal vreemd, dus die heeft ze erop gewezen dat ook mijn website (www.twalkwithme.eu ) op de kaart stond. Toen heeft de persoonlijk secretaris van de koningin er werk van gemaakt en deze mail gestuurd. Erg leuk”.
Boon vertrok op 11 september en is recent Bordeaux voorbij gewandeld. Het Leidsch Dagblad publiceert tweewekelijks de rubriek “internetpelgrim” met een persoonlijk voortgangsrapport van Boon.

Twalk With Me - Walking and Talking 6000 miles with just an iPhone and a guitar

iPhone Map

The road so far

My Recent Tweets

My photos