EnglishFrançaisItalianoEspañaPortuguêsTürkالعربيةהעבריםΕλληνικά

Twalk With Me - Walking and Talking 6000 miles with just an iPhone and a guitar

Twitteraar 'met een missie' pelgrimeert naar Santiago, Rome en Jeruzalem

15-8-2010

Leiden - "De middeleeuwse pelgrim ging op pad met een beker en een lepel als bagage en vond onderdak bij medegelovigen. Ik heb een iPhone en het vertrouwen dat een helpende hand nog wel degelijk te vinden valt, juist met behulp van sociale media." Dat schrijft de 33-jarige Wijnand Boon in de brief aan koningin Beatrix die hij vorige week op de bus deed. Met een 9.000 kilometer voettocht wil hij haar bewijzen dat zij ten onrechte het internet de schuld geeft van de afbrokkeling van sociale waarden en het verval van gemeenschapszin.
 
Boon voegt drie bekende pelgrimages samen. Hij zegde zijn huur - die hij sinds maart in Den Haag betaalt - en zijn baan op en gaat 11 september op pad naar Santiago de Compostela, Rome en Jeruzalem. Een tocht die hij in ruim anderhalf jaar hoopt te kunnen volbrengen. In zijn bagage zitten geen slaapzak of tent, wel een minilaptop en een mobiele telefoon. "Ik ga proberen via sites als Facebook, Twitter en YouTube in contact te komen met mensen langs de route. Aan hen wil ik een avondmaaltijd en een overnachting vragen. Zo wil ik proberen de hele tocht af te leggen.''
 
Boon is te volgen via www.twalkwithme.eu en op Twitter via @TwalkWithMe. Daarop staan ook de links naar de diverse sociale media die hij gebruikt. Ook is er (door een applicatie op zijn iPhone-) te zien waar hij op dat moment is.
 
bron: Leidsch Dagblad
geciteerd: www.rkboulevard.nl

Twalk With Me - Walking and Talking 6000 miles with just an iPhone and a guitar

iPhone Map

The road so far

My Recent Tweets

My photos

Recent Testimonial